BadrumI badrummet bör du tänka på att rengöra golvbrunnen och vattenlåset i handfatet regelbundet. Torka också av golvet efter du har duschat för att undvika vattenskador. Om du har fått stopp i golvbrunnen eller i handfatet kan du i de flesta fall åtgärda det själv. 

Toaletten
Det är viktigt att veta att endast toalettpapper får spolas ner i toaletten. Spola aldrig ner tidningspapper, blöjor, bomullspinnar, tamponger eller bindor, då det kan orsaka allvarliga stopp i husets avlopp och medföra stora kostnader.

Handfatet
Om du har stopp i handfatet eller om vattnet rinner undan sakta beror det troligen på att smuts fastnat i vattenlåset. Det är lätt att åtgärda. Läs här hur du löser stopp i avloppet här.

Golvbrunnen
Om du har fått stopp i golvbrunnen så att vattnet inte rinner undan när du duschat eller badat eller har fått en dålig lukt i badrummet är det troligen dags att rensa avloppet. Läs mer om hur du rensar golvbrunnen här.

Belysning
Trasiga lampor och lysrör ansvarar du som hyresgäst för att byta själv.
Om du har ett lysrör i ditt badrumsskåp som tar lång tid att tända eller börjat blinka så är det hög tid att byta till ett nytt. Det kan också vara glimtändaren i lysröret som behöver bytas ut.